Saturday, 21 May 2016

Tangguh operation dan boleh balik dalam 1-2 hari.

Harini saya nak cerita kisah sahabat seperjuangan iaitu Kak Ain, suaminya perlu dimasukkan ke wad kerana diabetes, (sekarang sedang dalam wad dah hari ke 4 ) dan bacaan gula yang sangat tinggi iaitu 29.7mmol/L, dan ada bisul  bernanah nak kena operation, tapi perlu tangguh kerana bacaan gula tinggi dan perlu dipantau.


Ketika di wad Kak Ain memberikan vivix kepada suaminya setiap hari, dan alhamdulillah, selepas tiga hari bacaannya turun ke 10.2mmol/L,


Semalam doktor dari bahagian pemakanan dan diabetic  datang membuat pemeriksaan, Doktor tu tengok botol vivix dan tanya, husband awak ada ambik apa-apa suplement tak? Husband jawab ada saya ambik shaklee.


Terus doktor tu senyum dan kata shaklee. Lepas tu doctor cakap, vivix is the best for your diabetic. Continue take vivix and you can go back in 1 @ 2 days without operation.


Berbunga-bunga hati Kak Ain dengar, doctor pun recommend suruh continue vivix, sebab doktor kan selalu marah kalau kita ambil jamu atau apa-apa suplemen sembarangan kan.
Saya doakan semoga suami Kak Ain cepat sembuh dan boleh keluar wad secepatnya.Berbalik kepada vivix, bagaimana ia boleh bantu mengurangkan bacaan gula dalam darah ? Kerana kandungan resveratrol dalam vivix yang bertindak hinnga kedalam sel, membantu mengurangkan resistansi insulin dan juga bantu mengawal kadar kepekatan gula dalam darah seterusnya dapat menstabilkan bacaan gula dalam darah bagi pesakit deabetes.

Amalkan vivix sebagai ikhtiar untuk pesakit diabetes, dan juga untuk kesihatan badan secara menyeluruh. Hubungi saya, ira untuk maklumat dan pertanyaan ditalian 013.3196652.

No comments: