Thursday, 19 May 2016

Lutut mak dah makin baik, naik turun tangga pun dah OK

Cerita harini pasal sakit lutut, tak kira muda atau tua memang boleh sakit lutut, selalunya yang muda-muda ni boleh jadi sebab kecederaan sebab bersukan atau pun sebab-lain juga. Bagi orang yang nak berusia melebihi setengah abad memang selalu sakit lutut, terutama bagi yang berbadan besar.


Kalini kisah mak kawan yang ada masalah sakit sendi dekat lutut, katanya lagi bendalir pada kaki maknya pernah kering dulu masa tahun 2013. Sampai satu tahap ligament dekat lutut tu koyak. Sampai mak kena tahan ward dan kena masukkan cecair dekat lutut tu.

Berdasarkan doctor, cecair tu boleh bertahan sehingga 2 tahun paling lama atau 6bulan paling cepat, bergantung kepada keadaan.
Dulu mak makan ajht(advance joint health tablet) dan omega, (omega guard), tapi kadang-kadang rasa juga sakit. Ye la, kira lutut mak nya dah kritikal juga lah sebab smpai kena masukkan cecair kat lutut.

Macam pengalaman mak mertua saya sendiri pun sakit lutut juga, tapi tidak lah sampai kena masukkan cecair, sakit tak boleh jalan banyak, saya bagi ajht, alhamdulillah dah kurang sakitnya.

Sambung balik kisah mak kawan ni, walaupun dah masukkan cecair kat lutut, sakit tu datng juga bila banyak berjalan. Jadi kawan pun memberikan maknya cuba vivix dan kolagen shaklee, dah 3 bulan konsisten. 

Alhamdulillah lutut mak semakin baik dan nak sujud sewaktu solat pun tak perlu tahan dengan tangan lagi. Turun naik tangga pun dah boleh. Syukur lah, anak-anak berusaha dan iktiar yang terbaik untuk kesihatan  ibu bapa.

Untuk mendapatkan vivix dan colagen shaklee,hubungi saya ira, ditalian 013.3195562.

Psst: colagen bukan hanya nak bagi kulit cantik jer yer..banyak khasiat lain juga.

No comments: