Tuesday, 24 May 2016

Satu sudu sehari elak diabetes kronikDua hari lepas saya ada cerita pasal kak ain, yang suaminya perlu dimasukkan ke wad kerana diabetes, dan bacaan gula yang sangat tinggi iaitu 29.7mmol/L, dan ada bisul  bernanah nak kena operation, tapi perlu tangguh kerana bacaan gula tinggi dan perlu dipantau. Boleh baca entry Kak ain kat sini.

Saya nak sambung kesudahnya kisah Kak Ain tu, ok selepas 3hari dekat wad dan ambil vivix untuk membantu mengurangkan bacaan gula, Alhamdulillah, lepas 3hari tu bacaan dah turun ke 10.2mmol/L.

Selepas doktor membuat pemeriksaan semula, doktor sarankan untuk operation juga untuk bisul tu, walaupun sebelum doctor cakap macam tak perlu, tapi lebih baik dibuang bisul tu, supaya nanah semua keluar, takut juga nanti ia  memburuk kat dalam.

Selepas selesai operation, esoknya dah boleh keluar wad, sebab luka tempat operation tu dah kering. Kak Ain continue bagi vivix dan juga Zink complex, zink ni salah satu manfaatnya adalah membantu mempercepatkan luka sembuh.

Kata kak Ain, dekat wad patient katil sebelah lukanya masih lagi berair, mujur luka suami kak Ain cepat kering dan boleh keluar wad esoknya. (Ahad lepas keluar wad). Sepanjang di wad Kak Ain memang bancuhkan vivix untuk suaminya.

Kesan pengambilan vivix, membantu menurunkan bacaan gula dan juga membantu mempercepatkan proses menyembuhan. Lupa pulak, masa hari discharge Ahad tu, bacaan gulanya dah tinggal 6mmol/L. Ahamdulillah dah turun banyak juga, bacaan gula pun dah cantik juga, itupun asbab boleh keluar wad cepat juga kan.Bagaimana vivix membantu, Kerana kandungan resveratrol dalam vivix yang bertindak hingga kedalam sel, membantu mengurangkan resistansi insulin dan juga bantu mengawal kadar kepekatan gula dalam darah seterusnya dapat menstabilkan bacaan gula dalam darah bagi pesakit diabetes.

Amalkan vivix sebagai ikhtiar untuk pesakit diabetes, dan juga untuk kesihatan badan secara menyeluruh dengan hanya satu sudu sehari.
Hubungi saya, ira untuk maklumat dan pertanyaan ditalian 013.3196652.

No comments: