Monday, 23 May 2016

Eye Floaters? Mujur tak payah operation

Eye Floaters terjadi secara semulajadi dan biasanya terjadi dikalangan golongan lanjut usia, retinopati diabetes, koyakan retina dan juga individu yang rabun jauh.


Saya nak share kisah kawan Nusaybah berkenaan eye floaters ni. Mak kawan Nusyabah sebelum ini ada ganguan penglihatan dimana dia nampak bintik ataupun tompok yang menggangu pandangan, akibat daripada pengumpulan jeli yang mengisi bebola mata dan bergumpal lalu bergerak kedepan retina.

Mak kawan Nusaybah ni patutnya perlu menjalani operation, tetapi biasalah orang yang dah berusia memang takut nak operation, bukan orang tua je, saya pun ngeri kalau dengar nak operation ni, lagi-lagi melibatkan mata.

Nusaybah mencadangkan vivix dan carotomax, dan mak kawan Nusaybah dah makan hampir sebulan, dah habis botol yang pertama. Dan sekarang penglihatannya semakin baik, dah jelas dan tak nampak bintik atau tompok yang menggangu lagi.Dan Alhamdulillah, apabila doctor cakap tak perlu operation lagi, dan badan pun lebih sihat dan bertenaga. Kita hanya ikhtiar tetapi Allah yang menyembuhkannya.

Bagaimana vivix boleh membantu, kerana dalam ramuan vivix mengandungi purple carrot yang kaya dengan vitamin A yang sangat baik untuk mata. Dalam entry yang sebelum ini ada info berkenaan vitamin A.

Carotomax juga merupan suplemen yang kaya dengan vitamin A dimana ia mengandungi 6 kebaikan carotenoids dari sumber semulajadi dari buah-buahan, sayuran dan tumbuh-tumbuhan iaitu alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutien, lycopene dan zeaxanthin. Ia membantu untuk menyokong sistem imun yang kuat, dan melindungi kesihatan mata dan kulit untuk jangkamasa yang lebih lama.

Untuk mencuba vivix dan Carotomax untuk kesihatan mata, hubungi saya ira ditalian 013.3196652.

No comments: