Wednesday, 4 June 2014

Manfaat Utama Vita E Complex

 Adakah anda mengambil vitmin E dengan cukup?

Untuk 400IU vitamin E, seseorang perlu mengambil makanan berikut untuk sel-sel sihat melawan radikal bebas : 1kg biji gandum, 500ml minyak sunflower, 8kg bayam, 500kg badam.
 Antara manfaat utama Vita E Complex :
  • Melindungi jantung- Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat; melindungi sel darah merah untuk megelakkan pengasidan lipid; meningkatkan koleterol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah melekat kedinding arteri; menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dan lain-lain.
  • Mempertingkatkan kemampuan reproductif- Kajian pada tahun 1924, mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU - 800IU vitamin E sehari mampu meningkankan kiraan sperma mereka.
  • Anti penuaan- 1 Kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan tton muka, dada dan otot peha.
  • Anti-oksidan yang kuat- Pengambilan lebih dari 1200IU sehari untuk anti oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan system imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakkan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi-katarak dan masalah penglihatan.
  • Kelestarian Tenaga- Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.
  • Memperbaiki Arthritis-Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikus, sakit sendi.
  • Menghalang keguguran-Merawat musculus pectolaris fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopos seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin, keguguran.
  • Memperbaiki parut-Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

  Perbezaan Shaklee :
Dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin E, diektrak d-alpha tocophery, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabungkan dengan 8 jenis vitamin E (alpha, bet, gamma, delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap dipasaran.

Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

 Anda boleh order secara online di link di bawah  Boleh gunakan kad debit atau kad kredit untuk membeli belah. Happy shopping:)

Saya adalah wakil Shaklee [SID:1079165],
 Untuk maklumat lanjut hubungi saya,
 Sharifah Munirah Syd Ali**ira**
 Call/Sms/WhatApp :0133196652
 Email : shmunirah330@gmail.com

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
      These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **